camijnit-logo-small-header

Social Return

Het invullen van startersfuncties is over het algemeen niet heel lastig.
Echter een langdurige invulling van IT-startersfuncties met goed gemotiveerde professionals leveren continue hoofdbrekens op.
Young professionals willen snel doorgroeien, waardoor een continue vraag ontstaat naar invulling van deze functies.
Het resultaat zijn continu hoge opleidingskosten en een zware belasting op medewerkers voor steeds weer inwerken en begeleiden.

De oplossing
Voor de IT-startersfunctie richt CA-Mijn-IT zich op professionals met bovengemiddelde interesse voor IT die veelal afstand tot de IT-markt hebben.
Hierbij ligt de link met Social Return. Zij waren in hun vorige loopbaan bijvoorbeeld verzekeringsadviseur, lasser of pizzabakker,
echter zijn door omstandigheden niet meer in staat hun specialisme te houden en zoeken naar een andere invulling van hun loopbaan.

Deze professionals bieden wij een persoonlijk opleidingsplan, waarbij we inzetten op instapfuncties bij onze opdrachtgevers.
Het opleidingsplan bestaat uit het opdoen van IT theorie kennis, de ontwikkeling van communicatieve skills, aangevuld met het opdoen van vaardigheden op een werkervaringsplek.
Het is een voorwaarde om de basisopleiding in een relatief korte periode volledig af te ronden.  Daarna kijken we gezamenlijk naar een passend volgtraject,
waarbij de wensen van de professional centraal staan.

Omdat het professionals zijn met meerdere jaren werkervaring, is hun instelling en werkethiek beter.
Zij realiseren zij zich dat ze binnen het IT-landschap een ‘beginner’ zijn en zich nog moeten bewijzen.

Het resultaat
Het resultaat van onze aanpak is goed ervaren professionals voor startersfuncties. Een starter in de IT, maar zeer ervaren in het werk en een goede werkethos.

Met hun inzet, op die bewuste startersrol, realiseren we een lagere “doorloopsnelheid” in vergelijking met young professionals.
Deze ervaren professionals zijn erkentelijk en loyaal richting de opdrachtgever, waardoor een betere stabiliteit binnen de afdeling ontstaat.
Hiernaast levert het ook een verlaging van opleidings- en begeleidingskosten op en vervullen we tevens voor de opdrachtgever de door de overheid opgelegde maatregel van inzet van Social Return medewerkers.

CA-Mijn-IT werft doorlopende aankomend IT-ers. Daarom is er frequent behoefte aan nieuwe ervaringswerkplekken.
Een gestationeerde IT-er doet er werkervaring op en zorgt tevens voor de invulling van de capaciteit op die afdeling.

Enkele relaties van CA-Mijn-IT bieden voor onze aankomend IT-ers een ervaringswerkplek aan.

Kunnen wij u helpen met de invulling van een werkervaringsplek waarbij u tevens bijdraagt aan de regelgeving van Social Return ?

Wij zijn geïnteresseerd om u hiermee te helpen. Neem contact met ons op, dan informeren wij u geheel vrijblijvend en onderzoeken we samen wat het voor u oplevert.